Zaterdag 27 juni

Zaterdag! Zoals ik al een beetje had verwacht voelde ik mijn benen nog wel behoorlijk na de “test” van gisteren.

Ik wilde echter nog wel een redelijke training lopen, omdat dit de laatste mogelijkheid was om voor de AAUT nog wat krachten op te doen.

Daarom besloot ik om vanuit het appartement de route naar de Voldertalhütte te lopen. Daar was ik 2 dagen daarvoor ook aangekomen via wat omzwervingen langs een behoorlijk technisch pad.

De goed begaanbare route naar de Hütte was ongeveer een kilometer of 8, wat zou betekenen dat de training heen en terug vandaag zo’n 16km zou zijn. Dit vond ik een mooie afstand.

Het liep ook zo als ik verwacht had. In een rustig tempo ben ik naar de Hütte gelopen.

Daar was het nog redelijk rustig. Een klein groepje toeristen hadden de Hütte met de auto weten te bereiken, maar verder was er niemand.

Ik besloot om er deze laatste dag maar van te genieten en bestelde een Schnitzel.

Dit was weer een echte schnitzel in Oostenrijks formaat, dus als lunch misschien wel wat aan de overdadige kant. Maar het smaakte me goed :-)! Ik bleef nog even zitten, en nadat het eten wat gezakt was besloot ik de weg terug weer te nemen.

Rustig rennend, en nog even genietend van de mooie omgeving kwam ik een klein uurtje later weer aan in het appartement.

Later die dag werd er aangebeld bij het appartement. De vader van de eigenaar stond voor de deur en vroeg vriendelijk aan mij: “Herr Burgers, gehst du mit?”

Ik had hem de avond daarvoor al even gesproken, en toen hadden we afgesproken even wat te gaan drinken.

Ik stapte bij hem in de auto, en we reden naar een dorpje iets verderop, waar zijn dochter naast haar huis een omgebouwde alpenhut had neergezet waar in de weekenden feestjes gegeven werden.

Het werd een gezellige avond, waar ik getrakteerd werd op allerlei hapjes, en drankjes. Echt leuk!

De volgende dag weer teruggereden naar Nederland. Nog een weekje rust, en dan naar Andalusië voor mijn 6de deelname aan de AAUT!!

arendburgers

 

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.