Zaterdag 16 april

Zaterdag 16 april: Rondje langs het meer!

Ongelovelijk hoe snel de tijd hier gaat! Vandaag alweer zaterdag, en tijd voor de derde training deze week! Gisteravond wederom een perfecte avond gehad. Gezellig gegeten met Steve, Orla en Amalia in een leuk restaurant! Uiteraard gingen er ook weer de nodige drankjes doorheen, kortom ouderwets gezellig!!Vanmorgen rond half 9 opgestaan, en deze keer voelde ik mijn benen wel een beetje als gevolg van de inspanningen van de afgelopen 2 dagen. Geen probleem, want vandaag was er door de Alhama Running Company een mooie zaterdag ronde bedacht. Niet ver hier vandaan is een prachtig groot meer, en eromheenlopen is ongeveer 25km.

Uitzicht over het meer zaterdag 16 april

De eerste 15km zou Eric meelopen, en daarna zou zijn plek worden ingeruild door Steve en Orla.

Rond 10.30 vertrokken Eric en ik in een rustig tempo van ongeveer 10km per uur. Het weer was goed, lekker zonnig en zo tussen de 15 en 20 graden.

Na een paar kilometer waren mijn benen weer redelijk los, ook het parcours was in het begin redelijk vlak, wat wel lekker was na 2 dagen met belachelijk veel klim- en daalkilometers! Zo liepen we al pratend lekker door, en ook nadat de korte maar zeer steile klimmen na zo’n 7km begonnen, konden we het tempo van 10km per uur goed vasthouden.

Geheel volgens planning kwamen we dan ook na zo’n 16km bij het punt waar Eric ruilde met Steve en Orla. Vanaf dat moment had ik een paar lastige kilometers. We liepen net ietsje sneller, en ook kwamen we op een stukje parcours waar een paar stevige klimmen inzaten. Niet echt lang, maar wel heeeeeel steil! Ik was even bang dat mijn benen het nu echt zouden opgeven, maar als door een wonder begon ik me na het 20km punt weer beter te voelen! Het tempo ging omhoog van iets onder 10km per uur naar zo’n 11 tot 11.5km per uur, en het vreemde was, dat het heerlijk aanvoelde!

een zeer mooie omgeving

Zo kwamen we na 2.5 uur en bijna 25km aan bij het eindpunt, wat uiteraard weer een gezellige en zonnige bar was!

Ook vandaag dus weer lekker gelopen, wel beginnen mijn bovenbenen wat te protesteren, maar hopelijk is dat morgen weer over…

Voor morgen staat er een echte wedstrijd op het programma! 25km trail. Het is de eerste keer dat deze georganiseerd wordt, dus voor iedereen is het nog een grote verassing hoe het parcours eruit zal zien (waarschijnlijk zit er wel een klein bultje in….)

Wordt vervolgd…

arendburgers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.