Vrijdag 26 juni

Vrijdagmorgen, mijn benen voelen goed, en ik besluit om vandaag eens te testen wat dat goede gevoel nu eigenlijk waard is. De planning is dan ook om ongeveer dezelfde route te lopen als maandag en dan na afloop te bekijken wat het verschil in tijd, en in mijn benen is!

In een redelijk tempo ren ik de eerste 3 kilometer de berg op, daarna een paar kilometer wat naar beneden, om vervolgens de mega steile klim aan de overkant van het Voldertal op te lopen\rennen.

Ik merk dat het stukken makkelijker gaat dan eerder die week. Ook nu moet ik nog veel stukken wandelen, want zo steil is het wel! Echter dat wandelen gaat me nu veel beter af, en ook kan ik op de wat minder steile stukken gewoon weer rennen.

Ik bereik de top van de berg (op 15km) na zo’n 2 uur, wat een mooie tijd is als je meerekent dat daar meer dan 1100 hoogtemeters in zitten.

Naar beneden gaat het gelijk een stuk sneller! De omschakeling van klimmen naar dalen duurt deze keer niet lang, en hoewel ik nog steeds wat stijfjes loop op de steile delen, kan ik op de wat minder steile delen makkelijk versnellen.

Dit gaat lekker zeg! Ik kan ook de laatste (korte) klim van ongeveer 1.5km blijven rennen, en kom uiteindelijk ruim een uur sneller binnen dan afgelopen maandag.

Het lijkt dus helemaal de goede kant op te gaan!

Heel tevreden kom ik dan ook weer terug in mijn appartement.

Morgen nog 1 dagje trainen, wat ik dan precies ga doen weet ik nog niet. Waarschijnlijk zullen mijn benen nog wel wat vermoeid zijn na deze vrijdag training.

 

arendburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.