Tulfes 2012 – Maandag 25 juni

Het was een vrij impulsieve actie van me om deze week naar Oostenrijk te gaan voor een aantal dagen pittige bergtraining.  De belangrijkste reden om dit te doen waren, dat het in Nederland niet echt zomer wilde worden,  en ik bovendien nog een week superzwaar wilde trainen voor de Al Andalus Ultratrail (AAUT), die over 2 weken van start gaat.

Na een behoorlijke internet-zwerftocht dus een mooi appartement gevonden in Tulfes, Oostenrijk.  Nu had ik zelf nog nooit van het plaatsje (dat onder de rook van Innsbruck ligt) gehoord, maar het blijkt een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk te zijn.

Vanmorgen dus rond een uur of 8 in de auto gestapt, en begonnen aan de reis die +/- 900km lang zou zijn.  De reis verliep zeer voorspoedig, valt eigenlijk niet heel veel over te vertellen, behalve dan,  dat ik tot mn verbazing ook op de Duitse autobahn nog gewoon LPG kon tanken tegen redelijke prijzen.

Ik had in een opwelling op Tomtom aangegeven dat ik tolwegen wilde vermijden, en dit had uiteindelijk nog een heel leuk effect, want na bijna 800km werd ik van de snelweg gestuurd, en vanaf het moment dat ik in de bergen was, reed ik dan ook de laatste   100km over binnenwegen, waarvan sommige echt ouderwetse smalle weggetjes waren, die ik nog herkende uit de tijd dat ik met m’n ouders naar Oostenrijk op vakantie ging, echt gaaf!!

Rond half 6 arriveerde ik dan in Tulfes, en kon ik het appartement betreden. Nou dit is echt een aanrader hoor!!
tulfes01
Voor een zeer schappelijke prijs zat ik nu in een luxe appartement met 2 slaapkamers, badkamer, redelijk grote kamer, complete keuken met oven, magnetron, afwasmachine, en daarnaast ook nog eens gratis internet, en TV (dat laatste echter alleen met Duitstalige zenders, dat wordt dus die Mannschaft kijken in de halve finale…).
tulfes02
Het was nog niet al te laat, dus ik besloot om ook nog even een stukje te gaan lopen,  puur om eens te zien hoe stijl die bergen nu precies zijn….  Nou, dat was inderdaad weer een hele ervaring, ben een weggetje ingeslagen dat alleen maar omhoog ging (voor de kenners, de eerste 6km al 500 hoogtemeters). Na 6km omhoog, vond ik het genoeg, en ben weer teruggelopen (leuk begin voor de route van morgen…).

tulfes03

Daarna nog even gegeten, en toen op tijd m’n bed in, was toch best een pittige dag geweest alles bij elkaar…

arendburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.