Andalusië: vrijdag 15 april

Dag 2 in Andalusië: nog eens 25km!

Vandaag de 2de dag van mijn trainingsweek in Andalusië. Gisteravond nog met een hele leuke groep uit eten geweest in Alhama de Granada. Uiteraard waren Steve en Eric (Alhama Running Company) er bij, evenals Orla en zijn vrouw Amalia. Was weer supergezellig, met op het menu genoeg brandstof om de volgende dag aan te kunnen, uiteraard weggespoeld met een paar biertjes!Wederom niet al te laat gaan slapen, en ook deze keer was het een kwestie van ogen dicht en gelijk in coma voor ongeveer 9 uur lang! Dat had als gevolg dat ik vanmorgen fit als een hoentje wakker werd, en de toch wel zware training van gisteren nauwelijks voelde!

Na een wederom perfect georganiseerd ontbijt vertrokken we rond 10.00u voor de 2de training. De eerste 6 kilometer waren gelijk aan die van gisteren (er was geen andere weg om te rest van de route te benaderen). Gelijk dus weer een mega zware klim voor de kiezen! Van Steve had ik wat tips gekregen hoe ik makkelijker bergop en bergaf zou  moeten kunnen lopen, en we besloten om dit maar eens te proberen. Bergop was een mooie ervaring, met de nieuwe techniek was het mogelijk om veel langer op de zwaardere klimmen te blijven rennen, naar beneden was nog een stukje moeilijker, maar ok, ook dat ga ik wel onder de knie krijgen….

Na de eerste zware 6km gingen we door op het nieuwe deel van de route. Redelijk technisch, maar wel goed te doen!

Mooi uitzicht in Andalusië

Na nog een stukje klimmen kwamen we bij het hoogste punt van vandaag, en daarbij kregen we gratis een supermooi uitzicht naar beide kanten van de bergrug!

Puerto de Competa SAM_0097 SAM_0101

Vanaf het hoogste punt was het nog een stukje heel technisch naar beneden rennen, met grote en kleine rotsen, ingebed tussen kiezelstenen, waar we heel voorzichtig doorheen moesten rennen (wel weer een goede oefening voor me). Na ongeveer 12km kwamen we op een mooi breed onverhard pad uit, en konden we onze snelheid weer ouderwets opvoeren! Met een gemiddelde van rond de 13km per uur haalden we ons lage dag gemiddelde weer een beetje op! Bovendien was het heerlijk om de benen na zo’n lang stuk klimmen weer een beetje los te kunnen rennen!

Snel naar beneden

Zo bereikten we na een totaal van bijna 25km het leuke stadje Cómpeta, waar we nog hebben genoten van een lekkere lunch en een paar biertjes! Prima verzorgd weer deze route door de mensen van de Alhama Running Company!

Vanaf Cómpeta zijn we nog naar de zee gereden, waar Orla nog een mooi klein strandhuis bezit. Echt supergaaf daar! Totaal geen tourisme te bekennen deze tijd van het jaar, en ook in het hoofdseizoen schijnt het daar niet al te druk te zijn. Het zag er daar ongeveer uit alsof het zo uit een soort van feel good Surfer film kwam!

Orla Beach

Vervolgens weer teruggereden naar Alhama de Granada, lekker gedouched, en klaar om straks een mooi restaurant op te zoeken om de “brandstof” voor morgen weer aan te vullen! Het blijft mooi hier in Andalusië…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.